A webhely a cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát
Menu

Bemutatkozik Izrael egyik leginnovatívabb fogászati vállalkozása

Izrael a világ egyik vezető országa a high-tech iparágak és az innováció területén. Ezen cégek közé tartozik a Paltop Implantátum gyártó, mely nem kisebb célt tűzött ki, mint élenjáró lesz a digitális technológia előretőrésében a  fogászat világában. Ahol eddig is megjelentek bizonyos területeken a digitális eszközök. De olyan rendszerre, amely a  diagnózisfelvételtől  az adatgyűjtésen és a tervezésen át a gyártásig végig digitalizálva van , eddig nem sok példa akadt. 

 

A világon Izraelben a legmagasabb, 15 százalék a high-tech iparág hozzájárulása a hazai össztermékhez (GDP), minden tizedik munkavállaló – nagyjából 250 ezer ember – a high-tech iparban dolgozik, és Izraelben működik a világon az Egyesült Államok után a második legtöbb kutatás-fejlesztési központ – sorolta Karin Rubinstein, a mintegy 500 high-tech céget tömörítő nonprofit ernyőszervezet, az IATI (Israeli Advanced Technology Industries) vezetője.

Számbavette azokat a tényezőket, amelyeknek köszönhetően high-tech nagyhatalommá válhatott a kevesebb mint 8 millió lakosú kis közel-keleti ország. Ide sorolta a katonai tapasztalatot – Izraelben kötelező a katonai szolgálat minden fiatalnak, a 18. életév betöltése után -, amelynek köszönhetően beletanulnak az irányításba, és elsajátítják a csapatmunkát. Említette az Izraelbe irányuló jelentős bevándorlást – a 90-es években egymillióan vándoroltak be a zsidó államba, köztük sok mérnök. Izraelben emellett rendelkezésre áll a technológiai cégek működéséhez szükséges modern infrastruktúra, és olyan a társadalmi környezet, amelyben nem gond, ha valaki hibázik. A rendezvényen minden felszólaló hangsúlyozta, hogy a technológiai startup-cégek világában nagyon fontos a kudarcok utáni folyamatos újrakezdés képessége.

Az izraeli high-tech iparág fejlődésében kulcsszerepe volt az izraeli kormánynak, amely számtalan programmal, adókedvezményekkel és egy sereg más módon segítette a technológiai innovációt – mondta el Inan Elroj, az izraeli gazdasági minisztérium főigazgató-helyettese.

2. innovációs nap fotó Kallos Bea MTI

Vidos Péter, a start-up cégek idei tel-avivi versenyének magyar nyertese (MTI Fotó: Kallos Bea)

Az eseményen bemutatkozott a startup-cégek idei tel-avivi versenyének magyar győztese, Vidos Péter, és fölszólalt Böszörményi-Nagy Gergely, az induló magyar start-up vállalkozásokat segítő Design Terminál igazgatója. Elmondta többek között, hogy a magyarországi szabályozás, köztük az adózási szabályok nem segítik a startupokat, emellett gondot jelent, hogy erős Magyarországon a kockázatkerülés kultúrája. A finanszírozás jelentős részét európai forrásból teremtik elő, az Európai Beruházási Bank és az Európai Unió Jeremie programjának segítségével.

A 2. izraeli-magyar innovációs napon a közönség soraiban ott volt Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági államtitkára. A rendezvény résztvevőit írásban köszöntötte Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Arról, hogy milyen jó úton járnak személyesen győződhettünk meg év eleji Izraeli látogatásunk alkalmával. 

Paltopról:

A PALTOP® csoport mögött több mint 30 év tapasztalat áll a fogászati implantológia területén. A céget három szakember álmodta meg, akik több évtizede folytatnak tudományos kutatásokat, dolgoznak szájsebészként vagy mérnök-implantológusként, és a nemzetközi ipari menedzsment legmagasabb szintjén is bizonyítottak. Azzal a céllal alapították, hogy olyan vezető nemzetközi implantációs cég váljon belőle, mely a legjobb minőséget képviseli azáltal, hogy a tudományos kutatások eredményeit felhasználva ötvözi a modern terméktervezést a legjobb gyártási módszerekkel.
A cég jövőképe
A cég célja és jövőképe az, hogy a legjobb fogászati szolgáltatást nyújtsa az implantológia, a helyreállítás, az esztétika és a sebészeti technológia területén. A Paltop törekszik arra, hogy élen járjon ezeken a területeken, felhasználva vezetői legkiemelkedőbb nemzetközi színtéren szerzett klinikai tudását és tapasztalatát. Gyors és dinamikus implantációs rendszereket fejlesztettünk ki, melyeket a legfejlettebb gyártási módszerekkel állítunk elő, és célunk az IT trendeken, illetve közösségi hálókon alapuló piacfejlesztés.
A vállalat sikerének pillérei:

nagy orvosi tapasztalat 
csúcsminőség és ellenőrzési rendszer
mérnöki képességek 
tudományos szakértelem 
fejlett gyártási berendezések

A vállalat központja Izraelben, Caeseareában helyezkedik el. Az európai elosztóközpont a németországi Kraichtal városában található.